PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

[JS] Czy jest mozliwe umieszczenie kodu strony w zmiennej ?
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ffreak




Od: 2004.04.08
Posty: 577
Skąd: Kraków

PostWysłany: 2004.07.04 0:39    Temat postu:

Jednak da się dostać kod strony:
content = document.body.innerHTML (aby dostać to co pomiędzy znacznikami 'body')
content = document.documentElement.innerHTML (aby dostać to co pomiędzy znacznikami 'html')
Później można te zmienne przeszukiwać za pomoca metody indexOf()

Jedyny problem, dla mnie nie do przeskoczenia, to że da się to zrobić tylko wtedy, kiedy strona w ramce jest w tej samej domenie co skrypt...

@Merger: wielkie dzięki za zaangażowanie :)
@rgb: tego mi było trzeba (m.in :)) dzięki
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

87749019

Page generation time: 0.0251s (PHP: 83% - SQL: 17%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off