PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Flash -> FB [ paczka od adobe wyrzuca błąd]
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | flash
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zapolski




Od: 2004.06.21
Posty: 730
Skąd: stolnica

PostWysłany: 2012.06.25 12:55    Temat postu: Flash -> FB [ paczka od adobe wyrzuca błąd]

ściągam Adobową paczkę do integracji fejsbunia z flashem. Wypakowuję, podpinam, kompiluję i dostaję taki oto błąd

Kod:

C:\Users\kr\Documents\CODELIBRARY\as3\com\facebook\graph\data\FQLMultiQuery.as, Line 80   1061: Call to a possibly undefined method encode through a reference with static type Class.

zaglądam do tej klasy a tam problemem okazuje się

Kod:
return JSON.encode(queries);


zaglądam do tego JSONa - a tam

Kod:
package com.adobe.serialization.json
{
   
   public final class JSON
   {

      public static function encode( o:Object ):String
      {
         return new JSONEncoder( o ).getString();
      }

      public static function decode( s:String, strict:Boolean = true ):*
      {
         return new JSONDecoder( s, strict ).getValue();
      }
   
   }
}


pacze i oczom nie wierzę. Jakim cudem, ledwie wypakowana, nie ruszana paczka może sypać błędami przy kompilacji?

ktoś miał podobne przygody? Ktoś wie jak to ugryźć?



reell
M jak 'motion' - wiele imion ma...
^
Odpowiedz z cytatem
shrubbery




Od: 2012.02.18
Posty: 491
Skąd: Łódź

PostWysłany: 2012.06.25 22:56    Temat postu:

dokopujesz się do niej z timeline'a czy z jakiejś klasy ?
^
Odpowiedz z cytatem
sQb
moderator



Od: 2004.03.07
Posty: 552
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: 2012.06.27 13:07    Temat postu:

a masz podpiętą bibliotekę as3corelib?


portfolio
^
Odpowiedz z cytatem
zapolski




Od: 2004.06.21
Posty: 730
Skąd: stolnica

PostWysłany: 2012.06.28 19:53    Temat postu:

wszystko podpięte, wszystko cacy

rozwiązaniem okazała się zamiana
Kod:
JSON.encode()

na
Kod:
com.adobe.itakdalej.JSON.encode()



reell
M jak 'motion' - wiele imion ma...
^
Odpowiedz z cytatem
shrubbery




Od: 2012.02.18
Posty: 491
Skąd: Łódź

PostWysłany: 2012.06.29 3:34    Temat postu:

..... jak nie zrobiles importów to nic dziwnego :{
^
Odpowiedz z cytatem
zapolski




Od: 2004.06.21
Posty: 730
Skąd: stolnica

PostWysłany: 2012.06.29 13:31    Temat postu:

Importy były. Właśnie na tym polegał myk, że były a nie działało.


reell
M jak 'motion' - wiele imion ma...
^
Odpowiedz z cytatem
shrubbery




Od: 2012.02.18
Posty: 491
Skąd: Łódź

PostWysłany: 2012.06.29 15:13    Temat postu:

importy powinny być też w klasach którego tego używają.
^
Odpowiedz z cytatem
lukasyno




Od: 2008.02.23
Posty: 687
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2012.07.01 15:37    Temat postu:

Zapolski, sprawa dosc oczywista i prosta...
Od którejś tam wersji Flasha Adobe dodalo natywna Klase JSON ktora jest w glownym package (jak Math) i teraz piszac
JSON Flash nie wiedzial do ktorej klasy sie to odnosi do tej Natywnej czy do Tej z paczki serialization.. skompilowal natywna a ta nie miala metody encode i stad bład...
nawet jesli klasa FQLMultiQuery.as miała import z nazwa klasy
czyli
import com.adobe.serialization.json.Json
to nic nie zmienia bo natywny Json ma i tak identyczny priorytet..
wskazałes w wywołaniu Json przedroskiem com.adobe.... i teraz flash wiedzial co ma kompilowac ;) Jak bys uzywał np FDT miał bys warninga ;)



.:: Flash Dev ::.
^
Odpowiedz z cytatem
zapolski




Od: 2004.06.21
Posty: 730
Skąd: stolnica

PostWysłany: 2012.07.01 21:48    Temat postu:

Dzięki Lukasyno za wyczerpujące info.
Swoją drogą to nieco kiszka, że Adobe nie trzyma porządku we własnych paczkach, które wypuszcza do ludzi.
Ale nic to, grunt - że wiem gdzie jest babol i umim go obejść.



reell
M jak 'motion' - wiele imion ma...
^
Odpowiedz z cytatem
shrubbery




Od: 2012.02.18
Posty: 491
Skąd: Łódź

PostWysłany: 2012.07.01 23:30    Temat postu:

tylko dlaczego u mnie kompiluje się bez dodatkowych importów.. :} ?
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | flash Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

90653041

Page generation time: 0.0213s (PHP: 80% - SQL: 20%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off