PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Jak wyciągnąć dane z PHP do dynamic text
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | flash
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skrzypek1364




Od: 2008.12.18
Posty: 173

PostWysłany: 2012.04.03 10:01    Temat postu: Jak wyciągnąć dane z PHP do dynamic text

Witam

Może ktoś mi pomoże, chciałbym wyciągnąć dane z PHP do pola dynamic TEXT.

Dane w pliku php są jak dla mnie troszkę bardziej skomplikowane, ponieważ wyglądają tak:

Kod:
<div style="width: 70px;float: left;margin-left: 90px;line-height :normal;text-align: center;font-family: sans-serif;font-size: 13px;color: #444;margin-bottom: 15px;"><?php echo(pobierzKursKupna("CHF/PLN")); ?></div>


Chciałbym wyciągnąć to:
Kod:
echo(pobierzKursKupna("CHF/PLN")


AS 2.0

Może mi ktoś pomóc ?

Pozdrawiam
^
Odpowiedz z cytatem
skrzypek1364




Od: 2008.12.18
Posty: 173

PostWysłany: 2012.04.04 8:19    Temat postu:

Nikt nie zna rozwiązania ? :)

Może ktoś podrzuci coś co by mogło pomóc? Przeszukałem wujka i nie do końca znalazłem rozwiązanie tej sytuacji :)

Jak będzie potrzeba to mogę wrzucić cały kod php :)
^
Odpowiedz z cytatem
zapolski




Od: 2004.06.21
Posty: 730
Skąd: stolnica

PostWysłany: 2012.04.04 9:05    Temat postu:

Kiedyś friends of ed wydało książkę o flashu i PHP, która "chodziła" jeszcze na as1. Pamiętam, że było to mocno od dupy strony, ale działało.
Spróbuj poszukać - nazwy książki nie pamiętam - ale helion powinien rzucić Ci tytułem.

A tak w ogóle, to odkąd pamiętam to ciągle szarpiesz się z As2.
To przestarzała technologia. Daj spokój, szkoda Twojego zdrowia ;)



reell
M jak 'motion' - wiele imion ma...
^
Odpowiedz z cytatem
endebe




Od: 2004.06.22
Posty: 143

PostWysłany: 2012.04.04 9:46    Temat postu:

Jeśli możesz stworzyć plik php który wyświetli tylko to co chcesz załadować to resztę masz tu http://snipplr.com/view/8878/


"A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools."
Douglas Adams
^
Odpowiedz z cytatem
skrzypek1364




Od: 2008.12.18
Posty: 173

PostWysłany: 2012.04.04 11:10    Temat postu:

Jesteś boski :D

Udało się :D

Dzięki, teraz mogę zrobić ładny kurs walut online we flashu, z tabelkami wykresami itp :D

Dzięki :)
^
Odpowiedz z cytatem
skrzypek1364




Od: 2008.12.18
Posty: 173

PostWysłany: 2012.04.04 12:14    Temat postu:

Ok, więc ostatnia sprawa by została :D

Jak wywołać plik php, ale tak, żeby nie otwierał się w zakładce? chodzi o aktualizacje danych (czyli wywołanie pliku php), co określoną liczbę klatek.

Mógłbym to zrobić za pomocą crona, ale nie dam rady, bo chcę to aktualizować co 50 sekund, a cron tego nie daje :D

Próbowałem z Geturl ale otwiera mi stronkę (zakładkę). Oczywiście aktualizuje plik, no ale te zakładki :D

Pozdrawiam
^
Odpowiedz z cytatem
shrubbery




Od: 2012.02.18
Posty: 491
Skąd: Łódź

PostWysłany: 2012.04.04 12:44    Temat postu:

setInterval
^
Odpowiedz z cytatem
endebe




Od: 2004.06.22
Posty: 143

PostWysłany: 2012.04.04 13:01    Temat postu:

jeśli chodzi ci o to żeby flash co 50 sekund odświeżył zmienne to chyba wystarczy wywołać funkcje sendAndLoad co 50 sekund. Przy każdym rządaniu plik php jest przecież przetwarzany i jesli zmieniły się wartości to zwróci nowe. Więc jesli o to chodzi to użyj funkcji setInterval. Wzorując się na moim poprzednim linku to:
Kod:
function LoadData (){
    //tutaj ponowne ładowanie pliku
}

setInterval(LoadData ,50000);


coś mniejwiecej takiego. Musisz pokombinować.



"A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools."
Douglas Adams
^
Odpowiedz z cytatem
skrzypek1364




Od: 2008.12.18
Posty: 173

PostWysłany: 2012.04.04 13:32    Temat postu:

Nie do końca chyba wytłumaczyłem, ale myślenie podobne :D

Chcę wywołać inny plik php, nie ten co pobieram z niego dane, bo z tym sobie poradziłem i on pobiera mi zmienne co 10 sekund.

Natomiast chcę wywołać plik który aktualizuje mi bazę danych. Teraz jest on w cronie ustawiony co minutę, a chcę żeby to robił co 25 lub 50 sekund.

Najprostszym rozwiązaniem jest getURL("dany_plik.php"); ale on również wywołuje mi stronę i się ona pokazuje :) , a tego chcę właśnie uniknąć :)

Tak jak pisałem, troszkę to bardziej skomplikowane, bo najpierw zrobiłem zapisywanie do bazy danych zmiennych (plik1.php), które następnie są pobierane i przetwarzane w innym pliku (plik2.php) (trzeba dodać procenciki :D ), a następnie gotowce lecą do Flasha.
Tutaj zrobiłem wykresiki i tego typu rzeczy, więc potrzebuję dane z pliku2, te już przetworzone. To jest załatwione.

Jednak potrzebuję zwiększyć częstotliwość wywoływania pliku1. Cron na serwerze daje mi możliwość odświeżania najwyżej co minutę. Więc jakby udało się, żeby Flash wywoływał ten plik co 30 sekund, to sprawa była by załatwiona i nie musiałbym używać Crona na serwerze.

Nie znam Javy więc nie dałem rady zrobić takiego wykresu w javie, ale flash daje lepsze możliwości. Dane mają się odświeżać same, nawet jeśli ktoś nie kliknie w odśwież. Ktoś często będzie siedział i sprawdzał co się dzieje więc głupio by było gdyby musiał co chwilę odświeżać :D.

Pozdrawiam :D
^
Odpowiedz z cytatem
shrubbery




Od: 2012.02.18
Posty: 491
Skąd: Łódź

PostWysłany: 2012.04.04 14:00    Temat postu:

albo musisz jednak zrobic krona
u musi wystarczyć, albo aktualizuj dane
za kazdym razem jak ktoś wejdzie na stronę,
albo co dziesiąty, sam skrypt nie zadziała

chyba że na websphere.. hearbeat
albo livesycle
ale to drogie technologie
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | flash Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

91116525

Page generation time: 0.0207s (PHP: 79% - SQL: 21%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off