PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Creative Suite dwa kompy vs. jedna licencja?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | narzędzia i programy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Amaroczek




Od: 2009.05.08
Posty: 254
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: 2011.11.07 23:49    Temat postu: Creative Suite dwa kompy vs. jedna licencja?

Hej!

Gdy używam Creative Suite na swoim PC czy mogę zainstalować tą samą wersję na laptopie (ten sam klucz) czy raczej muszę wykupić jakieś dodatkowe stanowisko itp?



Amarok Deisgn - Agencja Interaktywna: amarokdesign.pl
^
Odpowiedz z cytatem
Franek Strzelba




Od: 2007.02.22
Posty: 20
Skąd: Stettin

PostWysłany: 2011.11.08 11:46    Temat postu:

Tak.

Jest tylko jeden myk - w tym samym czasie CS może działać tylko na jednym z tych stanowisk.
^
Odpowiedz z cytatem
KINIO




Od: 2006.09.11
Posty: 465
Skąd: krak.off

PostWysłany: 2011.11.08 11:57    Temat postu:

a zakładając sytuacje

1 komp - zainstalowany z pakietu CS tylko np. PS

2 komp - cała reszta pakietu CS

...można tak na jednaj licencji ?



www.grupaclue.pl - systemy audiowizualne, systemy konferencyjne, inteligentne domy, kraków
^
Odpowiedz z cytatem
budzior




Od: 2004.06.11
Posty: 370
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2011.11.08 12:26    Temat postu:

nie


dbudnik.com
^
Odpowiedz z cytatem
Robotata




Od: 2003.04.22
Posty: 554

PostWysłany: 2011.11.08 12:34    Temat postu:

Wydaje mi się że CS sprawdza czy na kompie działa pakiet CS a nie która to konkretnie aplikacja, więc chyba nie.


http://www.robotata.net
^
Odpowiedz z cytatem
she.anarchy




Od: 2004.01.05
Posty: 441
Skąd: Geneva

PostWysłany: 2011.11.08 19:02    Temat postu:

Możesz, licencja gdzies tam o tym mówi, a z tego co pamietam dzwoniłem do Adobe z tym pytaniem - jeden komp stacjonarny, jeden laptop ale jednocześnie można pracować tylko na jednym z nich.
^
Odpowiedz z cytatem
kmrozek




Od: 2008.05.11
Posty: 317

PostWysłany: 2011.11.10 9:44    Temat postu:

Przy czym jak jest to pakiet to chociaż zainstalować możesz np flasha na stacjonarce, a photoshopa na lapku - i tak nie możesz na raz mieć obu otwartych.


poprawki.com
muffi.pl
^
Odpowiedz z cytatem
concepts




Od: 2007.08.14
Posty: 221
Skąd: Łódź

PostWysłany: 2011.11.10 18:25    Temat postu:

pociągnę temat - jednocześnie odpalony soft na obu stanowiskach (z netem) nie zgłasza tego w żaden sposób - nie zamyka się, nie wywala warningów etc.

czy to jest w ogóle w jakiś sposób raportowane, monitorowane, czy to tylko taki zapis formalny, który tak naprawdę w praktyce jest trudny do zweryfikowania? chodzi mi dokładnie o to jak egzekwowane jest naruszenie zapisu zabraniającego jednoczesne uruchomienie obu kopii...?



marcinzydek.com
^
Odpowiedz z cytatem
christobal
weteran



Od: 2006.05.11
Posty: 2018
Skąd: Wolne Miasto Gdańsk

PostWysłany: 2011.11.10 18:41    Temat postu:

Formalnie rzecz ujmując, program nie ma prawa nic raportować bez wiedzy i zgody użytkownika.
Ale, czasem producenci softu "po cichu" proszą o zgodę na takie raportowanie w procesie instalacji oprogramowania, a nieobeznany użytkownik wyraża zgodę.

Teoretycznie na podstawie takich raportów można by udowodnić złamanie warunków licencji i wobec nabywcy oprogramowania wyciągnąć konsekwencje prawne, niemniej tego typu ruch ujawniłby zawarte szpiegowskie moduły w sofcie, jeśli są, więc raczej będzie to bezkarne.

Naturalnie, gdy już wszystko pójdzie w chmurę, a na pulpicie będzie tylko ikonka do połączenia z chmurowym dyskiem, nadużycia będą wykrywane momentalnie i zapewne karane odcięciem dostępu.
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | narzędzia i programy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

86667475

Page generation time: 0.0284s (PHP: 86% - SQL: 14%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off