PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

szyfrowanie vs SWFDecompiler 6

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | flash
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
scom




Od: 2008.01.08
Posty: 33
Skąd: schi

PostWysłany: 2011.09.08 10:26    Temat postu: szyfrowanie vs SWFDecompiler 6

czy jest program szyfrujący swf tak, aby swf decompiler 6 sobie z nim nie radził?
^
Odpowiedz z cytatem
lukasyno




Od: 2008.02.23
Posty: 687
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2011.09.08 10:30    Temat postu:

zdefiniuj
"aby swf decompiler 6 sobie z nim nie radził"

bo cóż tego ze dekompilator zdekompiluje swfa jesli wypluwa totalny syf.. ktorego oczywiscie nie mozna skompilowac na nowo jedynie co to mozesz podejrzec jakis poprzekrecany kod ew jakies pojedyncze grafiki wyciagnac..



.:: Flash Dev ::.
^
Odpowiedz z cytatem
scom




Od: 2008.01.08
Posty: 33
Skąd: schi

PostWysłany: 2011.09.08 10:38    Temat postu:

.... tak aby wyeksportowany przez swf dec 6 fla był niezrozumiały.
użyłem swf encryptor, lecz decompiler 6 wygenerował niemal bliźniaczy do oryginału fla. starsze wersje decompilera faktycznie sobie nie dawały rady, ale tylko starsze...

dziękuję za odpowiedzi
^
Odpowiedz z cytatem
lukasyno




Od: 2008.02.23
Posty: 687
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2011.09.08 10:59    Temat postu:

jesli uzywasz as2 to mozesz zabezpieczyc te pliki emedujac je w maszyne as3 rzuc okiem tutaj
http://www.flashzone.pl/threads/69481-Zabezpiec...przed-komilacja..
wtedy kidy pisalem tamtego posta to nie znalazlem zadnego programu ktory potrafil by rozwalic tak ukrytego swfa (as2) :)



.:: Flash Dev ::.
^
Odpowiedz z cytatem
scom




Od: 2008.01.08
Posty: 33
Skąd: schi

PostWysłany: 2011.09.08 12:54    Temat postu:

sprytne.
piszę w AS2.
słaby jestem.
jak to zrobic?
^
Odpowiedz z cytatem
lukasyno




Od: 2008.02.23
Posty: 687
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2011.09.08 13:40    Temat postu:

w as3 robisz projekt o identycznych wymiarach identycznym Framerate do tego z as2, uzywasz oczwyisc eFlexSDK...
majac plik as2 np plikas2.swf
robisz cos takiego w metatgach

[Embed(source="plikas2.swf", mimeType="application/octet-stream")];
var Fileas2:Class;
var fileas2:Loader = new Loader();
fileas2.loadBytes(new Fileas2() as ByteArray);
fileas2.contenLoaderInfo.addEventListener("complete", function():void
{
addChild(fileas2);

ewentualnie
addChild((fileas2.content);
});

lub

[Embed(source="plikas2.swf")];
var Fileas2:Class;
var fileas2:MovieClip = new Fileas2() as MovieClip;
addChild(fileas2);

pisalem z pamieci wiec..
nie pamietam ktore jest lepsze (czy ladowac jako bajty czy nie) musisz potestowac potem taki plik (wypluty z tego) sprawdzic pod dekompilatorem ;)
^
Odpowiedz z cytatem
scom




Od: 2008.01.08
Posty: 33
Skąd: schi

PostWysłany: 2011.09.28 10:48    Temat postu:

dzięki.
zadziałało, lecz i tak problem z przesyłaniem zmiennych.
w końcu zmieniłem preferencje encrypt na high.
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | flash Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

82753163

Page generation time: 0.0265s (PHP: 86% - SQL: 14%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off