PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

update maców / nowe modele itd
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | iForum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
she.anarchy




Od: 2004.01.05
Posty: 441
Skąd: Geneva

PostWysłany: 2011.06.22 3:09    Temat postu: update maców / nowe modele itd

pytanie mam takie.. ponieważ zupełnie nie śledzę tego i nie wiem jak to wygląda.. co ile mniej więcej wychodzą nowe modele maców? ostatnio widziałem update imaców do procesorów 3.4 itd.., pytanie czy np szykuje się kolejny update w najbliższych 4-6 miesiacach ? bo chyba w końcu się przerzucę, tylko nie wiem czy kupować teraz, czy czekać (dolar tani to mac'i staniały).. proszę o jakąś radę/opinię znawcow i bywalców :)
dzieki.
^
Odpowiedz z cytatem
ironic




Od: 2006.12.26
Posty: 92
Skąd: Bytom

PostWysłany: 2011.06.22 9:05    Temat postu:

http://buyersguide.macrumors.com/


ten post dostepny jest na licencji GNU FDL ;)
^
Odpowiedz z cytatem
smonn




Od: 2007.06.03
Posty: 353
Skąd: -cin

PostWysłany: 2011.06.22 9:49    Temat postu:

Aktualizacji iMaków nie będzie pewnie do grudnia/stycznia. W tym momencie są to już bardzo wydajne jednostki. Natomiast czytałem, że mają odświeżyć gamę Mac Pro i Mini.
^
Odpowiedz z cytatem
dawid_l




Od: 2005.05.21
Posty: 198
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 2011.06.22 11:26    Temat postu:

Cytat:
Natomiast czytałem, że mają odświeżyć gamę Mac Pro i Mini.


W kazdym razie aktualne 'mini' to jakas porażka. Dobre to to tylko do bezstresowego surfowania. Chociaż nie, bardziej flashowe www tną sie niemiłosiernie.
^
Odpowiedz z cytatem
Tarmas




Od: 2003.04.15
Posty: 464
Skąd: Somewhere over the rainbow...

PostWysłany: 2011.06.30 16:02    Temat postu:

dawid_l napisał(a):
W kazdym razie aktualne 'mini' to jakas porażka. Dobre to to tylko do bezstresowego surfowania. Chociaż nie, bardziej flashowe www tną sie niemiłosiernie.


Ja jakoś nie mam problemu, żeby odpalić Chrome z kilkunastoma zakładkami, iTunes z kolekcją coś koło 100 GB muzyki i filmów, Skype, a do tego VirtualBox z Windowsem 7 na maszynie wirtualnej + parę pierduł. Wszystko na mini 2010.

Kwestia dokupienia RAM-u, bo fabryczne 2 GB to faktycznie trochę mało.



Zaprowadź mnie do swojego przywódcy.
^
Odpowiedz z cytatem
dawid_l




Od: 2005.05.21
Posty: 198
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 2011.06.30 22:23    Temat postu:

Chrome z 10-20 zakładkami, iTunes + sporo muzy, skype, photoshop + pomocniczo illu i praca w tym pierwszym do komfortowych nie należy. 4gb ram, gf 320M.
^
Odpowiedz z cytatem
she.anarchy




Od: 2004.01.05
Posty: 441
Skąd: Geneva

PostWysłany: 2011.07.06 14:08    Temat postu:

Padlo na ten model:
http://www.cortland.pl/apple-imac-27-3.4ghz-i7-4gb-1tb-amd-radeon-hd-6970m-nowy-model.html

i teraz pytanie - słyszałem że nie ma sensu w Cortlandzie dokupować ramu, bo można samemu kupić normalny ram i go tam wstawić, co wyjdzie dużo taniej - prawda czy fałsz? :D

czy w tym wypadku upgrade karty do tej wersji 2gb ma sens?
czy coś jeszcze powinienem wiedzieć/dokupić?
oraz czy ktoś kiedyś negocjował w Cortlandzie ceny ? bo zamierzam do tego dokupić pakiet adobe master coll. (wersje z rabatem studenckim więc tylko 2800więcej)

na allegro ten mac za 7600 można dostać, i w opisie aukcji jest informacja o gwarancji międzynarodowej, czyli w razie czego mógłbym go oddać na gwarancję w polsce w autoryzowanym serwisie tak?

dzięki :)
^
Odpowiedz z cytatem
Robotata




Od: 2003.04.22
Posty: 554

PostWysłany: 2011.07.06 17:20    Temat postu:

W kwestii RAM-u - kolega wymieniał i mówił że proste to.

Sam się zastanawiał nad dołożeniem kości do mojego MBP 17` i chętnie usłyszę tipsy, wspominki lub linki.



http://www.robotata.net
^
Odpowiedz z cytatem
tomek.w




Od: 2008.04.04
Posty: 81
Skąd: Poznań

PostWysłany: 2011.07.07 15:44    Temat postu:

dysk i ramy to chyba jedyne podzespoly, ktore mozna wymienic samemu przy pomocy srubokretu i torxa. sam wymienialem ostatnio w swoim mbp dysk i kwestia chwili.
^
Odpowiedz z cytatem
smonn




Od: 2007.06.03
Posty: 353
Skąd: -cin

PostWysłany: 2011.07.07 16:48    Temat postu:

W iMaku tylko ram się tak łatwo wymienia, aby wymienić dysk trzeba ściągnąć przednią szybę.
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | iForum Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

90654118

Page generation time: 0.0201s (PHP: 77% - SQL: 23%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off