PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Mamo, Tato....podoba mi sie Linux
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | opinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2011.05.03 4:11    Temat postu:

nie ma żadnych zwiech ? wszystko działa płynnie, interface nie skacze ?
aż nie chce mi się wierzyć że to tak dobrze działa..

próbowaliście inne appsy np. 3dmax ?



^
Odpowiedz z cytatem
Piotr Skarżyński




Od: 2006.03.30
Posty: 397

PostWysłany: 2011.05.03 11:39    Temat postu:

nie było ani sekundowej zwieszki jak do tej pory, działa płynnie, nic nie skacze
ja próbowałem tylko adobe, ale co za różnica - jak na zwykłym Win działa, to i na wirtualnym będzie... co do ramu, to jak ustawisz wirtualowi zbyt duże zasoby, to system będzie ratował się swapem: http://www.ubuntu-pomoc.org/partycja-swap-fakty-i-mity/

mnie się już nie chciało, ale kumpel sprawdzał - przy odpaleniu tych samych programów na win i lin ramu zjadało mu odpowiednio 1200 i 630 mb :)
^
Odpowiedz z cytatem
uruk666




Od: 2006.12.29
Posty: 314
Skąd: lyck

PostWysłany: 2011.05.04 12:34    Temat postu:

wiec tak
pisze tego posta z ubuntu :) (instalacja na USB, moze to jest problem?)
czytajac ten watek zachcialo mi sie potestowac system w mojej korpo
potrzebowalbym:
- podlaczenia do domeny W2k3
- programu pocztowego ktorym moglbym podlaczyc konto exchange
- przegladarki IE :) (dynamic CRM)
to tak na poczatek podstawowe podstawy.

chcialem podlaczyc go do domeny, ale jest problem z proxy, pomimo wpisania serwera proxy jest problem z podlaczeniem do sieci, no ale to sie zdarza
no dobra podlaczylem sie do firewalla i zrobilem regule, hura dziala
swietnie po doinstalowaniu likewise open, nadal nie moge podlaczyc sie do domeny :/

chcialem doinstalowac sobie jezyk polski ale mi sie nie udalo bo instalator sie zawiesil

reasumujac, naprawde mialem chec go potestowac, a sledzac ten watek nabralem mylnego przekonania, ze to system dla rolnikow, niestety jeszcze mu duzo brakuje do windowsa (sam nie wierze, ze to pisze)

i jeszcze jedna rzecz, na touchpadzie na lapku (ustawienia domyslne) rozciagniecie jakiegos okienka jest co najmniej frustrujace, no i ten brak polskich znakow :)



http://photosystem.pl ; NOWY !!! http://tlustypiratmagazyn.pl - Wydanie Majowe
^
Odpowiedz z cytatem
Planet




Od: 2008.07.18
Posty: 410
Skąd: Lublin

PostWysłany: 2011.05.04 13:11    Temat postu:

Piszę tego posta z Win7, który po zainstalowaniu Ubuntu krzyczy, że nie jest już oryginalny. Ubuntu ma problem z odnalezieniem innych dysków niż ten na którym jest zainstalowany, w związku z czym nie mam dostępu do większości danych. GUI rzeczywiście przyjemne i przyjazne, ale dupy nie urywa. Ubuntu odpala się tyle samo co Win7 (odpalam z HDD, nie z pena lub CD). Zajebista rzecz, to Ubuntu Software Center - czegoś takiego brakuje Win7. Zaraz będę testował Virtual Boxa - zobaczymy czy warto. Póki co nie widzę sensu.
^
Odpowiedz z cytatem
Piotr Skarżyński




Od: 2006.03.30
Posty: 397

PostWysłany: 2011.05.04 14:09    Temat postu:

Sorry for ya, widocznie nie każdego czeka szczęście z U - nie mniej ci, którzy nie spróbowali, a ich kusi, niech sprawdzą, bo może też będą mieli "farta" i będzie u nich śmigać jak ta lala :)
^
Odpowiedz z cytatem
lukasyno




Od: 2008.02.23
Posty: 687
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2011.05.04 14:26    Temat postu:

Piszę tego posta z Win XP...
ja tez mnimo ze nie mam czasu to odpalilem sobie wczoraj Ubuntu z liveCD..
i co? no generalnie jest OK, ale juz mam pierwszy problem z internetem.. mam neostrade i z tego co wyczytalem w internecie to duzo problemow jets z modemem sagem (swego czasu masowo dawany) moze jak zainstaluje na innej partycji U to pomecze ten internet ale i tak jestem zawiedziony, mialem kiedys Mandrive i tam samo mi znajdowało sterowniki do modemu etc a tutaj dupa ;/

problem 2..
udostepniam neta na inny komputer za pomoca kabla skrosowanego, i prawdopodobnie z tym tez bedzie masa komplikacji (w widnowsie nie ma zdanych komplikacji 2min i gotowe)...

problem 3.. wy instalujecie U, a potem instalujecie Win na VirtualBoxie ? jak na moj guts to troche bez sensu, ba wcale to nie ma sensu bo po co m linux skoro i tak siedze na Win? i w zasadzie wszytsko na nim robie (no jesli odpale go na FullScreenie to przelaczanie sie pomiedzy U a Win bedzie bardziej meczace niz odpalenei np FF bezposrendnio na Win)



.:: Flash Dev ::.
^
Odpowiedz z cytatem
Piotr Skarżyński




Od: 2006.03.30
Posty: 397

PostWysłany: 2011.05.04 15:14    Temat postu:

Ostatni post w temacie z mojej strony.

Ad problem 3:

a) http://img683.imageshack.us/img683/1739/zrzutekranuly.png
można tak, pasek cały czas po lewej

b) http://img852.imageshack.us/img852/1366/zrzutekranu2v.png
do tego można tak, przeskakiwanie między pulpitami przy pomocy skrótów klawiaturowych

nie tylko nie widzę w tym problemu i braku sensu, ale widzę na pierwszy rzut oka i czuję na pierwszy klik w klawiaturę wyczepiste ułatwienie pracy dzięki punktowi b) ;) a wy róbta se co chceta, baj baj :)
^
Odpowiedz z cytatem
lukasyno




Od: 2008.02.23
Posty: 687
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2011.05.04 20:35    Temat postu:

tymi SS chyba przekonałes mnie kolego :)


.:: Flash Dev ::.
^
Odpowiedz z cytatem
Planet




Od: 2008.07.18
Posty: 410
Skąd: Lublin

PostWysłany: 2011.05.05 9:50    Temat postu:

To ja mam kolejne pytanie o legalność. Chcę sobie postawić tego VirtualBoxa z Win 7 64-bit. Muszę go tak jakby od nowa zainstalować przez ten VirtualBoxowy wizard. W związku z tym muszę odinstalować normalnego Win 7, bo przecież nie mogę dwa razy zainstalować tej samej kopii. Coś czuję, że trochę będzie z tym roboty.
^
Odpowiedz z cytatem
lukasyno




Od: 2008.02.23
Posty: 687
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 2011.05.05 10:01    Temat postu:

a dlaczego nie mozesz?
przeciez w jednym czasie korzystasz z jednego windowsa, wiec w czym problem ze masz zaisntalowany tak jakby na "dwoch dyskach" ?



.:: Flash Dev ::.
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | opinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

90654176

Page generation time: 0.0205s (PHP: 77% - SQL: 23%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off