PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Czy warto inwestować w iMac 27" 16GB?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | iForum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Amaroczek




Od: 2009.05.08
Posty: 254
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: 2010.12.27 14:56    Temat postu: Czy warto inwestować w iMac 27" 16GB?

Mam pytanie do użytkowników iMaców: chce przesiąść się na iMaca 27", interesuje mnie praca głównie w Photoshopie i zastanawiałem się nad tym konkretnym egzemplarzem (http://allegro.pl/show_item.php?item=1343834060).

Czy ktoś miał styczność z tą maszyną i czy warta jest tych 13 tysiaków (cena przybliżona)? Czy wyświetlacz w iMacu dobrze odwzorowuje kolory itp.?



Amarok Deisgn - Agencja Interaktywna: amarokdesign.pl
^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.12.27 15:41    Temat postu:

za 13 tysiaków możesz mieć niezłego maca pro i monitor.
moim zdaniem imac ma sens gdzies do 7k wyzej warto rozglądać
się za jakims starszym mac pro. Niekoniecznie uzywką, mozna dostac
jeszcze poprzednie 4-rdzeniowe modele.



^
Odpowiedz z cytatem
Amaroczek




Od: 2009.05.08
Posty: 254
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: 2010.12.27 15:43    Temat postu:

W tej chwili posiadam do PC monitor NEC 2490WUXi2, który uważam za bardzo dobry i faktycznie podłączenie go do Maca Pro mogłoby być niezłym rozwiązaniem.


Amarok Deisgn - Agencja Interaktywna: amarokdesign.pl
^
Odpowiedz z cytatem
smonn




Od: 2007.06.03
Posty: 353
Skąd: -cin

PostWysłany: 2010.12.27 15:48    Temat postu:

Jeśli ma to być tylko Photoshop, bez wideo, renderowania to dałbym sobie spokój z i7. Wystarczy w zupełności imak z i5, natomiast ogromną zaletą jest dysk SSD, sam od dłuższego czasu zastanawiam się nad inwestycją w taki dysk. Wydajność, wygoda pracy nieporównywalna ze standardowymi dyskami.

Czy się opłaca kupić ten konkretny model - nie.
Cortland: http://www.cortland.pl/apple-imac-27-2.8ghz-qua...b-nowy-model.html
z opcji dodajesz dysk i ram i masz - 13.896,00 brutto, faktura, zero problemow z ew. serwisowaniem i mniejsza cena!
^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.12.27 15:49    Temat postu:

za 13.5 masz http://ispot.com.pl/Apple_Mac_Pro_2X_226GHZ_QUA...ie_8GB_p1011.html

8 rdzeni i 8gb ram ];)

za 10k mozna miec 4 rdzenie i 8 gb ramu.



^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.12.27 15:51    Temat postu:

trzeba pamiętać ze imaki są upakowane częściami do komputerów mobilnych :/ więc jak obrabiasz duze pliki w ps to tą mobilnosc się niestety czuje.


^
Odpowiedz z cytatem
smonn




Od: 2007.06.03
Posty: 353
Skąd: -cin

PostWysłany: 2010.12.27 16:01    Temat postu:

Jedno ważne pytanie, po co komu do samego photoshopa tyle mocy obliczeniowej? Final, after, rozumiem, ale w takich zastosowaniach, zamiast postawić na ilość rdzeni i GHz, wolałbym mieć ultraszybki dysk SSD.
^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.12.27 16:32    Temat postu:

odpal zdjęcie 6000x5000px z kilkoma wartstwami to dowiesz się po co ;}


^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.12.27 17:24    Temat postu:

ostatnio zastanawialem sie nad nowym kompem i nie ma większego sensu kupować czegos dla dysku sd, na razie jeszcze drogo, mac pro jest łątwy w konfiguracji, ma chyba miejsce na 4 dyski, mozna za np. pol roku tak dysk kupić, ale i tak wlasnie taki dysk przyda sie przy video etc. w ps więcej daje ram i procesor.


^
Odpowiedz z cytatem
Ibrachim




Od: 2007.04.21
Posty: 779

PostWysłany: 2010.12.28 2:11    Temat postu:

Bierz Maca Pro, bo potem będziesz się wkurzał na matrycę glossy w iMacu.


www.ibrachim.com
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | iForum Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

90760350

Page generation time: 0.0198s (PHP: 76% - SQL: 24%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off