PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Dynamiczne pobieranie zdjęć z katalogu

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | server side i bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bobofruit




Od: 2008.08.22
Posty: 8

PostWysłany: 2010.12.08 16:10    Temat postu: Dynamiczne pobieranie zdjęć z katalogu

Witam,

Tworzę galerię ze zdjęciami i chciałbym, aby skrypt php pobierał z danego katalogu wszystkie pliki jpg i wrzucał je do html jako <img /> lub <a />. Wszystko jak najprościej bez miniatur, bez filtrowania itd.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdr,
Robert
^
Odpowiedz z cytatem
kinsky




Od: 2005.07.26
Posty: 50

PostWysłany: 2010.12.08 16:16    Temat postu:

Kod:

<?php
echo '<img src="'.implode('" /><img src="', glob("*jpg")).'" />';
?>

Nie wiem czy da się prościej.
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | server side i bazy danych Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

90698977

Page generation time: 0.0173s (PHP: 75% - SQL: 25%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off