PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

rollover bez javascript na allegro jak?
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jarek198412




Od: 2010.11.16
Posty: 8

PostWysłany: 2010.11.16 11:43    Temat postu: rollover bez javascript na allegro jak?

Witam męczę się już kilka dni z tym i jednak muszę skorzystać z pomocy forum, oczywiście chce żeby obrazek po najechaniu myszką zmienił się na inny, natomiast kod który wpisuje do obrazka jest taki:

<a href="http://www.strona.pl" onMouseOver='rollover.src="obrazek1.gif"' onMouseOut='rollover.src="obrazek2.gif"'> <img src="obrazek2.gif" name="rollover" border="0"></a>

Przy tworzeniu strony wszystko działa jednak już na allegro nic się nie dzieje, może ktoś z was wie jak dokładnie to zrobić.
^
Odpowiedz z cytatem
metaxa




Od: 2005.09.05
Posty: 148
Skąd: Wlkp.

PostWysłany: 2010.11.16 11:55    Temat postu:

np. tak:

Kod:

a{
   background: url(obrazek1.gif) no-repeat;
}
a:hover{
   background: url(obrazek2.gif) no-repeat;
}
^
Odpowiedz z cytatem
jarek198412




Od: 2010.11.16
Posty: 8

PostWysłany: 2010.11.16 12:26    Temat postu:

metaxa napisał(a):
np. tak:

Kod:

a{
   background: url(obrazek1.gif) no-repeat;
}
a:hover{
   background: url(obrazek2.gif) no-repeat;
}


Dobrze ale to się sprawdzi tylko przy jednym obrazku a co jeśli chce zrobić odnośniki w takim stylu do nawet 5 linków? bo to muszę wkleić w CSS
^
Odpowiedz z cytatem
metaxa




Od: 2005.09.05
Posty: 148
Skąd: Wlkp.

PostWysłany: 2010.11.16 13:16    Temat postu:

W takim wypadku musisz zastosować 'class' lub 'id' do każdego z linków

Kod:

<a class="item-1" href="">Link</a>

a.item-1 {
   background: url(obrazek1.gif) no-repeat;
}
a.item-1:hover {
   background: url(obrazek2.gif) no-repeat;
}
^
Odpowiedz z cytatem
jarek198412




Od: 2010.11.16
Posty: 8

PostWysłany: 2010.11.16 14:38    Temat postu:

ok sprawdze to później a narzie wielkie dzięki
^
Odpowiedz z cytatem
jarek198412




Od: 2010.11.16
Posty: 8

PostWysłany: 2010.11.16 15:38    Temat postu:

No więc tak może troszeczkę inaczej,

Chce żeby ten obrazek
^
Odpowiedz z cytatem
jarek198412




Od: 2010.11.16
Posty: 8

PostWysłany: 2010.11.16 15:39    Temat postu:

podmieniał się w ten


jeśli robie to w ten sposób który jest powyżej to nic się nie dzieje
^
Odpowiedz z cytatem
jarek198412




Od: 2010.11.16
Posty: 8

PostWysłany: 2010.11.16 15:56    Temat postu:

tak to wygląda


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta content="text/html; charset=iso-8859-2" http-equiv="Content-Type">

<style>
body {
background-color: #a9a9a9;
margin: 0;
padding: 0;
text-align:center;
}
#logo {
background-image: url(http://www.jarekkkk.webd.pl/images/images/przyklad_01.jpg);
height: 99px;
width: 1124px;
}
#srodek {
background-image: url(http://www.jarekkkk.webd.pl/images/traperimg/tlo.jpg);
height: auto;
width: 1124px;
position: relative;
margin-left: -3px;
margin-top: -3px;
}
a.item-1 {
background-image: url(http://www.jarekkkk.webd.pl/images/images/Bez-nazwy-2_02.jpg);
background-repeat: no-repeat;
}
a.item-1:hover {
background-image: url(http://www.jarekkkk.webd.pl/images/images/on_02.jpg);
background-repeat: no-repeat;
}

</style>
<title>14</title>


</head>


<body>

<table style="width: 1024px; text-align: left; margin-left: auto; margin-right: auto;" border="0">

<tbody>

<tr>

<td>
<div id="logo"><a class="item-1" href="">Link</a></div>

<br>

<table border="0" width="1024">

<tbody>

<tr>



</tr>

</tbody>
</table>

</td>

</tr>

</tbody>
</table>

</body>
</html>

A chce żeby było tak


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta content="text/html; charset=iso-8859-2" http-equiv="Content-Type">

<style>
body {
background-color: #a9a9a9;
margin: 0;
padding: 0;
text-align:center;
}
#logo {
background-image: url(http://www.jarekkkk.webd.pl/images/images/przyklad_01.jpg);
height: 99px;
width: 1124px;
}
#srodek {
background-image: url(http://www.jarekkkk.webd.pl/images/traperimg/tlo.jpg);
height: auto;
width: 1124px;
position: relative;
margin-left: -3px;
margin-top: -3px;
}
</style>
<title>14</title>


<script type="text/JavaScript">
<!--
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}

function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.01
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
//-->
</script>
</head>


<body onLoad="MM_preloadImages('on_05.jpg','http://www.jarekkkk.webd.pl/images/images/on_05.jpg')">

<table style="width: 1024px; text-align: left; margin-left: auto; margin-right: auto;" border="0">

<tbody>

<tr>

<td>
<div id="logo">
<div align="right"><a class="item-1" href=""></a><a href="#" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swapImage('Image1','','http://www.jarekkkk.webd.pl/images/images/on_05.jpg',1)"><img src="http://www.jarekkkk.webd.pl/images/images/Bez-nazwy-2_05.jpg" name="Image1" width="311" height="84" border="0"></a><a href="#" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swapImage('Image1','','on_05.jpg',1)"></a></div>
</div>

<br>

<table border="0" width="1024">

<tbody>

<tr>



</tr>

</tbody>
</table>

</td>

</tr>

</tbody>
</table>

</body>
</html>
^
Odpowiedz z cytatem
jarek198412




Od: 2010.11.16
Posty: 8

PostWysłany: 2010.11.16 15:57    Temat postu:

tylko oczywiście na allegro nie moge zrobić w skrypcie javascript chyba jasne o co chodzi
^
Odpowiedz z cytatem
Burger




Od: 2007.11.16
Posty: 96

PostWysłany: 2010.11.16 21:09    Temat postu:

Nadaj szerokość i wysokość dla tego linka.


folio
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

91114991

Page generation time: 0.0373s (PHP: 85% - SQL: 15%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off