PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Pomoc w skrypcie na niestandardowy kursor
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tymczasowya




Od: 2010.10.29
Posty: 25

PostWysłany: 2010.10.31 0:22    Temat postu:

Więc tak, niech będzie od najostrzejszej wypowiedzi po najłagodniejszą...

LogoPedant napisał(a):
Proszę, skrypt...


LogoPedant, jesteś idiotą. Czystym jego przykładem. Masz problem z interpretacją i z "byciem zabawnym" w swej intencji. Rozumiesz mnie, małolacie? Małolacie, bo poważny, dojrzały człowiek by się tak nie zachowywał. Szkoda że tacy jak ty przynoszą wciąż hańbę Internetowi. Naprawdę. Jeżeli komuś nie pomagasz to przynajmniej nie przeszkadzaj. Wynoś się, mnie to nie śmieszy.

Cytat:
Widzisz Tymczasowya, moją pierwszą myślą po przeczytaniu tematu było, aby napisać Ci, że to, co chcesz zrobić, jest totalną amatorszczyzną, świadczącą o tym, że nie masz absolutnie pojęcia o projektowaniu stron, funkcjonalności, zachowaniach i przyzwyczajeniach użytkowników i będzie to działało na szkodę serwisu, który tworzysz.


Słuchaj. Nie jestem osobą, która robi strony w takim stylu (pierwsza lepsza dla przykładu): http://www.zarlacze.camavanti.pl/ i w których w tle puszcza zapętloną MIDI muzyczkę, która wali po uszach i na której widnieje byczy animowany kursor.
Mam gust. Moje twory są tworzone ze smakiem. Jestem autorem jednego serwisu z twórczością wizualną (mówiąc najogólniej) i do objętej szaty graficznej chcę wprowadzić osobliwy kursor. Który kolorystyką będzie pasował do witryny. Nie planuję wsadzać jak jakiś gimnazjalisty elementów zwieśniaczających stronę. Wszystko komponuję ze smakiem. To Ty, to Wy tak odebraliście mnie, jakobym nim był i pytał się o tak złe rzeczy jak muzyczka na stronie czy animowany kursor.


Cytat:
Ty natomiast jedziesz po wszystkich jak po szmatach, bo jesteś przecież wymiataczem graficznym "nie na tym poziomie", który od tych "zakompleksionych durniów" wymaga "dobrowolnej pomocy". No więc przyjmij tę dobrowolną pomoc, ponieważ ludzie, którzy piszą Ci, że zmiana kursora to strzał w kolano najwyraźniej znają się na projektowaniu do sieci lepiej od Ciebie.


Jadę, bo się przemądrzają i traktują mnie jak nie wiadomo kogo.POWIEDZ MI ZATEM czy w poniższym filmie widzisz aby fragment mojej strony gwałcił widza przez oczy, wkurzała go jakaś muzyczka i odstraszał inny kursor niż domyślny?
http://www.youtube.com/watch?v=jS6IHcLxKuY

Cytat:
Swój wysoki poziom demonstrujesz doskonale nieumiejętnością posługiwania się wyszukiwarką. Znalezienie "skryptu na kursor" to 5 minut. Natomiast poznanie tematu na tyle, aby wiedzieć, że skrypt na kursor to gówniarskie szpanerstwo demonstrujące brak wiedzy, zajmuje więcej czasu.


Hej, ja skrypt znalazłem. Jak widzisz na powyższym filmiku działa. Jednak nie działa on na nowszym IE, Operze i Mozilli. Więc moje pytanie jest o taki skrypt który zadziała. Sam sprawdzałem kilka za pomocą Google i nie działały, więc PROSZĘ o to Was. Czy to takie dziwne lub trudne do zaakceptowania?

Cytat:
Pierwsza odpowiedź, mimo iż nie zawiera rozwiązania, jest poważna i wartościowa.


No... Akurat.

Cytat:
Musisz wziąć poprawkę na to, że to nie jest forum podające rozwiązania. To jest forum dyskutujące problemy. Jak ktoś pyta o sposób zbudowania layoutu na tabelkach i ramkach, nie podajemy mu rozwiązania, tylko edukujemy, że tabelki i ramki to zły pomysł i robi się to teraz zupełnie inaczej. Podobnie z Twoim pytaniem o kursor. Chcesz odpowiedzi - naucz się korzystać z Googla. Tutaj dostajesz informację, że robisz coś, czego robić się nie powinno. Być może masz powód, który uzasadnia taką decyzję. Jeśli się tym powodem podzielisz, na pewno podejście do Ciebie będzie zupełnie inne. Pusząc się i obrażając użytkowników forum możesz co najwyżej zrazić ich do siebie, a na koniec dorobić się bana, bo łamiesz regulamin.



Wiem, że na tabelkach nie powinno się już tworzyć stron. I tak dalej.
Niech więc ten post będzie przełomowym. Rewolucyjnym i łagodzącym zaistniałe spory.
Bez urazy, powodzenia i mam nadzieję, że wiesz co robisz.


Nie znam się na budowie stron. Lubuje się w innych rzeczach, które chcę przedstawiać za pomocą strony. Więc ktoś musiał ją zbudować. Proszę o rady odnośnie kursora. Na stronie mam wpisany taki kod:

Kod:
<!-- STYL KURSORA -->
[b]  <style> <!-- BODY{ cursor:url("index_pliki/grafika/kursor1.cur"); } <!-- a:hover { cursor:url("index_pliki/grafika/link1.cur"); } --> --></style>[/b]
<!-- KONIEC STYLU KURSORA -->


I kursor widzę tylko w programie do budowy stron na podglądzie. W obecnym IE, Operze i Mozilli tego nie widać.
Chciałbym abyście mnie poinstruowali jak i gdzie zaimplementować ten kod, co osoba o pseudonimie nappy mi podała (dziękuję).
Style CSS są mi obce. Dlatego nie wiem jak to zamieścić na stronie. I proszę abyście nie pisali rzeczy w stylu "to się naucz najpierw CSS". Budowa stron to nie moja brożka, zajmuje się czymś innym. Każdy przecież ma dziedzinę w której potrafi się odnaleźć i każdy ma też drugą dziedzinę która jest dla niego obca. Ja potrzebuję tylko wstawić to do swojej strony. Nie opłaca mi się ślęczeć godzin nad nauką stylów CSS aby wstawić jeden głupi kursor na stronę. Wy macie wiedzę, możecie poradzić mi w minutę. Ja tego nie wiem. Dla mnie np. wycięcie postaci ze zdjęcia to 5 minut roboty, dla innej osoby która nie miała styczności z komputerem takie coś jest bardzo trudne. Jak i inna sprawa, ja np. nie potrafię naprawić uszczelki w silniku, a dla innej osoby to 5 minut roboty.
Zatem szanujmy się na wzajem i służmy swoją pomocą jeśli dysponujemy takimi umiejętnościami. Nikt nie pozjadał wszystkich rozumów. A ja tylko proszę o poinstruowanie mnie jak za pomocą tego kodu, sprawić tak by kursor był widoczny na stronie. Swoją stronę mam opartą tylko na HTML bez CSS.
^
Odpowiedz z cytatem
ilovecss




Od: 2009.07.13
Posty: 179
Skąd: from /b/

PostWysłany: 2010.10.31 4:47    Temat postu:

Tymczasowya napisał(a):
Hej, ja skrypt znalazłem. (...)Jednak nie działa on na nowszym IE, Operze i Mozilli

Coś działa na antykach pamiętających czasy GeoCities, a nie na nowych rzeczach. Hm.. Jak sądzisz, dlaczego?
Bazdrylion stron w Internecie, praktycznie żadna nie używa animowanych kursorów, jak sądzisz, dlaczego?
Cytat:
Proszę o rady odnośnie kursora.

Najlepsza rada jaką możesz otrzymać: zostaw kursor w spokoju.
To co robisz potrzebuje jeszcze kilku rzeczy a animowany kursor nie jest żadną z nich.



▒▒▒▒▒ My new hobby ▒▒▒   
^
Odpowiedz z cytatem
Tymczasowya




Od: 2010.10.29
Posty: 25

PostWysłany: 2010.10.31 18:10    Temat postu:

Cytat:
Bazdrylion stron w Internecie, praktycznie żadna nie używa animowanych kursorów, jak sądzisz, dlaczego?

Bo twórcy danej strony się akurat nie podobał. To nie jest żelazna zasada jak np. to, że stron nie buduje się na ramkach.
^
Odpowiedz z cytatem
endebe




Od: 2004.06.22
Posty: 143

PostWysłany: 2010.10.31 19:31    Temat postu:

http://beradrian.wordpress.com/2008/01/08/cross...stom-css-cursors/
tu przykład:
http://beradrian.users.sourceforge.net/articles/cursor.html


bo widzę że nie ma sensu tłumaczenie ci że zmiana kursora to zły pomysł :)



"A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools."
Douglas Adams
^
Odpowiedz z cytatem
Planet




Od: 2008.07.18
Posty: 410
Skąd: Lublin

PostWysłany: 2010.11.01 1:08    Temat postu:

Tymczasowya napisał(a):
POWIEDZ MI ZATEM czy w poniższym filmie widzisz aby fragment mojej strony gwałcił widza przez oczy, wkurzała go jakaś muzyczka i odstraszał inny kursor niż domyślny?
http://www.youtube.com/watch?v=jS6IHcLxKuY


http://www.bunch.2-0.pl/

Tak, czuję się "zgwałcony przez oczy".
^
Odpowiedz z cytatem
Tymczasowya




Od: 2010.10.29
Posty: 25

PostWysłany: 2010.11.01 5:20    Temat postu:

Cytat:
Poświęciłeś tyle, swojego cennego, artystycznego czasu na dyskusję, śliczne formatowanie tekstów,
to możesz również poświęcić jego kolejną część na naukę kodu. Zostaniesz mistrzem...


Ty zrobiłeś dokładnie to samo zagłębiając się w tematykę widocznych akurat działów i sprawdzając "czy coś się znajdzie" :)

Cytat:
Tak, czuję się "zgwałcony przez oczy".


Strony nie musiałeś reklamować. Ale dziękuję. Jak widać, w reklamie też pomagacie. Mogłeś wstawić od razu lepszy do zapamiętania alias.
Przesadzasz, wyolbrzymiasz moim zdaniem. To mały kursor z inną kolorystyką i z miękkimi krawędziami. Nic nadzwyczajnego. Ładnie się komponuje z szatą graficzną strony.

Cytat:
http://beradrian.wordpress.com/2008/01/08/cross...stom-css-cursors/
tu przykład:
http://beradrian.users.sourceforge.net/articles/cursor.html
bo widzę że nie ma sensu tłumaczenie ci że zmiana kursora to zły pomysł :)


Z tego co tam wyczytałem to można wywnioskować, że do każdej przeglądarki sprawa z kodem ma się zgoła inaczej i trudno aby wszystkie ze sobą współgrały.

Przykład podany w 2-gim linku działa u mnie tylko na Mozille, Opera i IE odpadły. Ale co mi szkodzi, jeśli będzie działał tylko na Mozilli? Nic. Przynajmniej gdzieś widoczny będzie. Tylko nie wiem co dalej zaimplementować do kodu. Linijkę
Kod:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="cursor/cursor.css"/>
wstawiam tam gdzie trzeba, lecz nie wiem jak i gdzie wstawić jakiś plik CSS do którego ma się odnieść i co ma zawierać.
^
Odpowiedz z cytatem
Konarski




Od: 2008.01.12
Posty: 60
Skąd: wwa

PostWysłany: 2010.11.01 11:59    Temat postu:

Musi prowokacja :)
^
Odpowiedz z cytatem
EDi
moderator*



Od: 2004.10.26
Posty: 4429
Skąd: Moryń

PostWysłany: 2010.11.01 12:28    Temat postu:

endebe napisał(a):
http://beradrian.users.sourceforge.net/articles/cursor.html

Na szczęście FF i Opera to ignorują.



EDi .:. nabi.pl
^
Odpowiedz z cytatem
Tymczasowya




Od: 2010.10.29
Posty: 25

PostWysłany: 2010.11.01 17:11    Temat postu:

Nie wiem co w tym złego się kryje dla Was, jeśli ktoś nie umieszcza gigantycznego kursora.
^
Odpowiedz z cytatem
EDi
moderator*



Od: 2004.10.26
Posty: 4429
Skąd: Moryń

PostWysłany: 2010.11.01 19:52    Temat postu:

Poczytaj o zagadnieniach funkcjonalności. Psychologia użytkownika, jego przyzwyczajenia, reakcje i sposoby interakcji z komputerem mają w tej dziedzinie kluczowe znaczenie.

Kursor myszy to trochę jak światła na przejściu. Fioletowe i niebieskie też byłyby ładne, a jednak, nie wiedzieć czemu, cały świat stosuje zielone i czerwone.



EDi .:. nabi.pl
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

91109868

Page generation time: 0.0308s (PHP: 82% - SQL: 18%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off