PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Pomoc w skrypcie na niestandardowy kursor
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tymczasowya




Od: 2010.10.29
Posty: 25

PostWysłany: 2010.10.29 20:32    Temat postu: Pomoc w skrypcie na niestandardowy kursor

Cześć, chciałbym poprosić Was o pomoc w pewnej rzeczy.
Chcę mieć tak, aby na mej stronie widniaj animowany, niestandardowy kursor. Jeden skrypt już mam, działa on jednak tylko na IE - starszych wersjach. Wziąłem ze dwa skrypty z Internetu, wstawiłem na stronę lecz również nie działają. Moje pytanie jest, jakiego skryptu powinienem użyć i wstawić go na stronę by zobaczyć animowany, inny niż domyślny Windowsa, kursor.

Jeżeli jakichś informacji do pomocy mi, jeszcze potrzebujecie to napiszcie a je zaraz dostarczę. Bardzo proszę o pomoc. Chciałbym mieć inny kursor na stronie. Pliki kursora już oczywiście mam.
^
Odpowiedz z cytatem
ilovecss




Od: 2009.07.13
Posty: 179
Skąd: from /b/

PostWysłany: 2010.10.30 3:05    Temat postu: Re: Pomoc w skrypcie na niestandardowy kursor

Tymczasowya napisał(a):
animowany, niestandardowy kursor

All Glory to the Hypnotoad.cur
Trzeba mieć dobry powód, żeby zmieniać coś, do czego przyzwyczajonych jest ~99.99% użytkowników.
O ile nie masz takiego powodu - prawdopodobnie nikt Ci nie pomoże w czymś takim.

Niestandardowe kursory zależą od wsparcia przeglądarki, w zasadzie da się zrobić pod każdą z wyjątkiem opery.



▒▒▒▒▒ My new hobby ▒▒▒   
^
Odpowiedz z cytatem
ilovecss




Od: 2009.07.13
Posty: 179
Skąd: from /b/

PostWysłany: 2010.10.30 15:17    Temat postu:

LogoPedant napisał(a):
Może zapytaj tego człowieka...;-)

Prawdziwym WTF-em jest tutaj body text w obrazku, kursor to nic w porównaniu z tym.



▒▒▒▒▒ My new hobby ▒▒▒   
^
Odpowiedz z cytatem
Tymczasowya




Od: 2010.10.29
Posty: 25

PostWysłany: 2010.10.30 15:22    Temat postu:

Po pierwsze, nie wiem o co chodzi, że wysyłacie mi link z żabą. Z jakąś głupią żabą. Po drugie, nie proszę o Wasze zdanie co ludzie lubią a czego nie lubią, tylko o pomoc przy doborze skryptu pod kursor.
Po trzecie, nie mam zamiaru pytać tego gościa, do którego podałeś mi link. Nie jest on webmasterem, tylko domorosłym grafikiem.
A ja akurat grafikę mam w małym palcu. Tak w ogóle to śmiem sądzić, że to jakiś małolat, któremu wydaje się że jest grafikiem i stał się forumowym pośmiewiskiem.
Po czwarte, śmiem sądzić, że forumowicze mają swoje kółko adoracji i na innych, nowych (mnie) reagują właśnie tak głupio jak w tym przypadku.

Uprzejmie proszę o jakiś skrypt na animowany kursor.

Moje pytanie jest, jak zrobić - zmodyfikować kod czy coś - aby był kursor widoczny na nowych przeglądarkach, obecnie?
A jeśli się nie da nic zrobić już z tym to proszę Was o link gdzie znajdę podobne kursory (działające). Ale wg mnie się da coś z tym zrobić, wprowadzając jakiś aktualniejszy kod do tego skryptu i wskazująć na te same pliki graficzne kursorów. No nie?
Prosze o pomoc.

Z mojej strony:
Kod:
<!-- STYL KURSORA -->
<style type="text/css"> body{ cursor:url("index_pliki/grafika/kursor1.cur"); } a:hover { cursor:url("index_pliki/grafika/link1.cur"); } </style>
<!-- KONIEC STYLU KURSORA -->
^
Odpowiedz z cytatem
dalej
Spambotassassin



Od: 2003.05.23
Posty: 5861
Skąd: Doncaster

PostWysłany: 2010.10.30 15:31    Temat postu:

^
Odpowiedz z cytatem
ilovecss




Od: 2009.07.13
Posty: 179
Skąd: from /b/

PostWysłany: 2010.10.30 17:16    Temat postu:

Ten wątek potrzebuje więcej miłości.
                            

Bardzo Ciebie lubimy. Serio. Najgorszą rzeczą która może spotkać kogoś na tym forum to kompletny ignor.
Jasne, że żadne forum nie może istnieć bez klubu ludzi głaskających się wzajemnie po siusiakach, ale to efekt uboczny istnienia społeczności online. Wzamian za to można tu uzyskać od innych praktyczne info, n.p. jak zrobić niestandardowy kursor dla A-class browsers, albo nie mniej cenne info, że w większości przypadków taki kursor gwałci ludzi przez oczy. (Dlatego nikt Ci raczej nie pomoże, bo to będzie współudział w gwałcie).

Animowany kursor ma niekiedy sens dla eksperymentalnych interfejsów. Ma też czasem sens w aplikacjach webowych [stan aplikacji po akcji użytkownika w obrazku kursora] ale też bardzo rzadko.

Zwykle jednak to po prostu gwałcenie ludzi przez oczy.

Wbrew pozorom można tu spotkać wielu interesujących ludzi [lizu-lizu -liz...] i sporo sie od nich nauczyć. Nikt niebędzie Ciebie tutaj prześladować za bluźnierstwo przeciw Hypnotoad albo że ktoś ma niewiele lat i dopiero zaczyna
(ja na przykład mam 12 lat i nigdy nie zrobiłem tak wspaniałej strony jak tamta z niebieskim kursorem i nikt z tego powodu sie ze mnie nie śmieje).
Tak czy inaczej - witamy na webesteem.



▒▒▒▒▒ My new hobby ▒▒▒   
^
Odpowiedz z cytatem
nappy




Od: 2006.08.27
Posty: 483

PostWysłany: 2010.10.30 18:39    Temat postu:

@up :D

+ może jeszcze Ci skrypt do melodyjki w midi dać? Nosz kurwa ludzie...

Tymczasowy zadałeś/aś(!?) pytanie w sposób który pozwolił nam przypuszczać, że chcesz dokonać niewyobrażalnej zbrodni na ludzkości vel 'zgwałcić ludzi przez oczy'. Jeśli chciałbyś jednak podzielić się z nami przemyśleniami na temat tego kursora, może - po co on? To moglibyśmy Ci w tym pomóc.
^
Odpowiedz z cytatem
Tymczasowya




Od: 2010.10.29
Posty: 25

PostWysłany: 2010.10.30 19:22    Temat postu:

Yyyy, wy chyba czegoś nie rozumiecie.
Myślałem że to forum prezentuje jednak jakiś poziom merytoryczny. Jak widzę nie. Sami zakompleksieni "mniej mądrzy".
Ja zadałem pytanie, od tego jest przecież forum.
Wasza opinie nie interesuje mnie kompletnie. Nie obchodzi mnie Co Wy o tym sądzicie. Wasza rola sprowadzać się ma do dobrowolnej pomocy, jeśli taką wiedzę posiadacie. Od tego (między innymi) jest to forum.

Na moje pytanie zleciało się kilku użytkowników i zaczęło przytaczać banały, dokładnie tak jakby mieli przed sobą dziecko neostrady.
Chcesz wstawić wielgaśny kursor? - to jest złe.
Chcesz wstawić muzykę na stronę? - zlituj się, tak się nie robi. To jest złe.

Czy was upośledziło? Traktowałem Was poważnie, więc i Wy traktujcie poważnie mnie. I nie zwracajcie się jak do jakiegoś Neo Kid'a z Waszymi złotymi radami. To nie ten poziom. Rany Boskie... prawdy objawione będą prawić.

Więc uprzejmie proszę o pomoc w skompletowaniu odpowiedniego skryptu, a rady czysto estetyczne zachowajcie dla siebie. A jeżeli nie macie nic wnoszącego do powiedzenia w tej dyskusji to nawet nie zbliżajcie palca do klawiatury.

Kończę swą wypowiedź, pozdrawiając równocześnie nielicznych z tego forum. Na 10 idiotów przypada jeden mądry, także na pewno adresat moich pozdrowień się znajdzie. Pozdrawiam. I chętnie odczytam wiadomość o należytym skrypcie.
^
Odpowiedz z cytatem
nappy




Od: 2006.08.27
Posty: 483

PostWysłany: 2010.10.30 19:31    Temat postu:

http://beradrian.wordpress.com/2008/01/08/cross...stom-css-cursors/

Googli używaj, to nie boli.

Jak będziesz chciał sprawdzić czy działa pod W7 to służę przeglądarkami (aktualny ff/opera/chrome/safari/ie).

Bez spinki, oczekujesz odpowiedzi to uszanuj pytania.
^
Odpowiedz z cytatem
EDi
moderator*



Od: 2004.10.26
Posty: 4429
Skąd: Moryń

PostWysłany: 2010.10.30 21:25    Temat postu:

Widzisz Tymczasowya, moją pierwszą myślą po przeczytaniu tematu było, aby napisać Ci, że to, co chcesz zrobić, jest totalną amatorszczyzną, świadczącą o tym, że nie masz absolutnie pojęcia o projektowaniu stron, funkcjonalności, zachowaniach i przyzwyczajeniach użytkowników i będzie to działało na szkodę serwisu, który tworzysz. Dałem sobie spokój, bo nie miałem akurat czasu na pierdoły i szkolenie beginerów, za to wiedziałem, że ktoś na pewno zrobi to za mnie. Zrobił.

Ty natomiast jedziesz po wszystkich jak po szmatach, bo jesteś przecież wymiataczem graficznym "nie na tym poziomie", który od tych "zakompleksionych durniów" wymaga "dobrowolnej pomocy". No więc przyjmij tę dobrowolną pomoc, ponieważ ludzie, którzy piszą Ci, że zmiana kursora to strzał w kolano najwyraźniej znają się na projektowaniu do sieci lepiej od Ciebie.

Swój wysoki poziom demonstrujesz doskonale nieumiejętnością posługiwania się wyszukiwarką. Znalezienie "skryptu na kursor" to 5 minut. Natomiast poznanie tematu na tyle, aby wiedzieć, że skrypt na kursor to gówniarskie szpanerstwo demonstrujące brak wiedzy, zajmuje więcej czasu.

Pierwsza odpowiedź, mimo iż nie zawiera rozwiązania, jest poważna i wartościowa. Twoja reakcja to puszenie się, czego to nie masz w małym palcu. Potem poleciało już z górki, a Ty faktycznie zacząłeś zachowywać się jak dziecko neostrady.

Musisz wziąć poprawkę na to, że to nie jest forum podające rozwiązania. To jest forum dyskutujące problemy. Jak ktoś pyta o sposób zbudowania layoutu na tabelkach i ramkach, nie podajemy mu rozwiązania, tylko edukujemy, że tabelki i ramki to zły pomysł i robi się to teraz zupełnie inaczej. Podobnie z Twoim pytaniem o kursor. Chcesz odpowiedzi - naucz się korzystać z Googla. Tutaj dostajesz informację, że robisz coś, czego robić się nie powinno. Być może masz powód, który uzasadnia taką decyzję. Jeśli się tym powodem podzielisz, na pewno podejście do Ciebie będzie zupełnie inne. Pusząc się i obrażając użytkowników forum możesz co najwyżej zrazić ich do siebie, a na koniec dorobić się bana, bo łamiesz regulamin.

Bez urazy, powodzenia i mam nadzieję, że wiesz co robisz.



EDi .:. nabi.pl
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

91102408

Page generation time: 0.0256s (PHP: 82% - SQL: 18%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off