PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

[wordress] theme wielojęzykowy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | server side i bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Burger




Od: 2007.11.16
Posty: 96

PostWysłany: 2010.08.31 23:05    Temat postu: [wordress] theme wielojęzykowy

Witam,
tworzę skórkę pod WP, która będzie miała możliwość zmiany języka.
Mam potrzebny plik językowy .mo a w skórce odpowiedni kod
Kod:
<?php _e( 'Autor:', 'c4dtutorials' ); ?>


Wszystko ładnie pięknie, ale to po prostu nie działa, trzeba coś uruchomić w functions.php? Czy coś?

Proszę o pomoc.

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.



folio
^
Odpowiedz z cytatem
lukaszek




Od: 2011.01.27
Posty: 6

PostWysłany: 2011.01.27 13:21    Temat postu:

Sprawdź czy c4dtutorials to dobry ciąg.


Ogłoszenia Wrocław Praca Ogłoszenia Lubin
^
Odpowiedz z cytatem
Burger




Od: 2007.11.16
Posty: 96

PostWysłany: 2011.01.27 17:06    Temat postu:

he he he


folio
^
Odpowiedz z cytatem
gjaworek




Od: 2008.02.26
Posty: 55
Skąd: Kraków

PostWysłany: 2011.01.28 0:02    Temat postu: Re: [wordress] theme wielojęzykowy

Burger napisał(a):
Wszystko ładnie pięknie, ale to po prostu nie działa, trzeba coś uruchomić w functions.php? Czy coś?


1. Sprawdź czy plik .mo znajduje się w katalogu templatki i nazywa się tak samo jak wpis w wp-config.php
Przykładowo, potrzebujesz plik pl_PL.mo dla definicji języka w konfigu: define ('WPLANG', 'pl_PL');

2. Zawołaj w functions.php funkcję:
load_theme_textdomain( 'c4dtutorials' );
^
Odpowiedz z cytatem
KINIO




Od: 2006.09.11
Posty: 465
Skąd: krak.off

PostWysłany: 2011.01.28 0:34    Temat postu:

...jest jeszcze możliwość że masz to postawione na lipnym serwerze, zdarza się że przy mniejszych firmach hostingowych


www.grupaclue.pl - systemy audiowizualne, systemy konferencyjne, inteligentne domy, kraków
^
Odpowiedz z cytatem
Burger




Od: 2007.11.16
Posty: 96

PostWysłany: 2011.01.28 18:43    Temat postu:

gjaworek, plus dla Ciebie. Nie było tej funkcji, to nie było możliwości by działało.
Pozdrawiam.



folio
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | server side i bazy danych Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

90794073

Page generation time: 0.0208s (PHP: 76% - SQL: 24%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off