PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

jak zrobić ten obraz w 3D ?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | grafika 3d
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pepeeee70




Od: 2007.04.03
Posty: 197

PostWysłany: 2009.07.02 11:37    Temat postu: jak zrobić ten obraz w 3D ?

witam. interesuje mnie wykonanie 3D wersji obrazu lini papilarnych.

Aby nie było to płaskie- tylko właśnie 3D, uwypuklić te zaglębienia jakie tworzą nasze linie papilarne.

Jak to wykonać, znacie jakiś prosty program do tego?

dziękuję za odpowiedź.

P
^
Odpowiedz z cytatem
Reanimator
moderator



Od: 2003.06.05
Posty: 447
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 2009.07.02 11:42    Temat postu:

Bardzo prosto w dowolnym programie 3d.

Uzywasz tych lini jako mapy Bump. I tyle.


edit: zrobiony na szybko test w maxie:

http://img194.imageshack.us/img194/4626/odciskitest.jpg
^
Odpowiedz z cytatem
christobal
weteran



Od: 2006.05.11
Posty: 2018
Skąd: Wolne Miasto Gdańsk

PostWysłany: 2009.07.02 13:52    Temat postu:

Można też wytrasować do wektora, wciągnąć do aplikacji 3d wyekstrudować i mieć pełnoprawny obiekt.
^
Odpowiedz z cytatem
pepeeee70




Od: 2007.04.03
Posty: 197

PostWysłany: 2009.07.13 20:20    Temat postu:

Reanimator napisał(a):
Bardzo prosto w dowolnym programie 3d.

Uzywasz tych lini jako mapy Bump. I tyle.


edit: zrobiony na szybko test w maxie:

http://img194.imageshack.us/img194/4626/odciskitest.jpg


możesz podać jakiś program? taki abym mół wrzucić zwykłą fotkę w jpg i mógł ja wykreować na 3d? próbowałem z kilkoma i nic nie wychodzi:(
^
Odpowiedz z cytatem
EDi
moderator*



Od: 2004.10.26
Posty: 4429
Skąd: Moryń

PostWysłany: 2009.07.14 0:36    Temat postu:

pepeeee70 napisał(a):
możesz podać jakiś program? [...] próbowałem z kilkoma i nic nie wychodzi:(

Nic dziwnego, skoro nawet z czytaniem masz problemy. :/

Reanimator napisał(a):
zrobiony na szybko test w maxie



EDi .:. nabi.pl
^
Odpowiedz z cytatem
Reanimator
moderator



Od: 2003.06.05
Posty: 447
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 2009.07.14 8:59    Temat postu:

Nie ma tak prosto, ze przerobisz 2d na 3d jednym kliknieciem:)

Albo robisz to recznie w programach 3dMax, Maya, XSI, Lightwave, Modo, Silo, Blender, albo mozesz sprobowac nowinki jaka jest http://3dsee.net/Main.aspx



reanimacja CG Blog
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | grafika 3d Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

85667440

Page generation time: 0.0284s (PHP: 85% - SQL: 15%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off