PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Animacja z 3dsmaxa do flasha...
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | grafika 3d
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mach




Od: 2008.04.25
Posty: 124
Skąd: BB

PostWysłany: 2009.03.05 13:45    Temat postu: Animacja z 3dsmaxa do flasha...

Od kilku dni siedze i probuje renderowac animacje z 3dmaxa do swfa. Jest to mozliwe dzieki pluginowi swift3dmax niestety producent byl tak wspanialomyslny, ze trial polega na tym iz nie da sie tego pliku zapisac na dysku co z kolei uniemozliwia import pliku we flashu wiec efektow nie da sie zobaczyc. Postanowilem zrezygnowac z tego pluginu na rzecz programu swift3d i zastanawiam sie czy da sie z poziomu 3dmaxa exportowac jakos te animacje do takiego pliku zeby program swift3d to wczytal, a potem z niego exportowac do takiego formatu zeby flash wczytal. Czy ktos sie czyms takim zajmuje i udalo mu sie to? Bo szczerze powiedziawszy formaty tych wszsytkich plikow to kosmos zeby dalo sie to sklepac w logiczna calosc i miec ostatecznie we flashu. Swift3d mam oryginala nie triala... :)
^
Odpowiedz z cytatem
Trui




Od: 2005.03.26
Posty: 1178
Skąd: Poznań

PostWysłany: 2009.03.05 14:09    Temat postu:

A to już sekwencja klatek , czy video nie wystarczają ?


"byś znalazł siłę i mądrość w sercu i szedł jak taran nie bojąc się przeszkód"

http://www.facebook.com/MUG.agency
^
Odpowiedz z cytatem
rafparis




Od: 2005.07.15
Posty: 916
Skąd: Kraków

PostWysłany: 2009.03.05 14:13    Temat postu:

albo robisz export swf z swifta, to masz swoje 3d w wektorach, co pasuje do prostych form/animacji. Jeżeli robisz coś z efektami 3d, cieniami itp, to export na video, potem przeróka na flash video (flv) i wkleić to do flesha.
proste, nie? ;)



Raphael Pudlowski, freelancer Kraków, reklama, webdesign, print, flash
^
Odpowiedz z cytatem
mach




Od: 2008.04.25
Posty: 124
Skąd: BB

PostWysłany: 2009.03.05 20:09    Temat postu:

Dzieki :) Problem mam w tym ze nie wiem do jakiego formatu exportowac plik w 3dmaxie. Wszystkie animacje 3d robie tam i potrzebuje zlotego srodka, zeby znalazlo sie mi to ladnie we flashu.
Zostal mi swift3d - chyba jedyna mozliwosc w mojej sytuacji bo niestac mnie na plugin swift3dmax. Jak mam exportowac animacje w 3dmaxie tak by importowac ja potem w swifcie?
^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2009.03.06 2:40    Temat postu:

nikt nie proponuje papervision ? ;) hmmm
^
Odpowiedz z cytatem
MIKolas




Od: 2005.10.05
Posty: 433
Skąd: wwa

PostWysłany: 2009.03.06 6:58    Temat postu:

albo away


Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
^
Odpowiedz z cytatem
mach




Od: 2008.04.25
Posty: 124
Skąd: BB

PostWysłany: 2009.03.06 22:55    Temat postu:

Bardzo prosze o odpowiedz: czy da sie exportowac animacje z 3dmaxa do swifta?? Albo jeszcze inaczej czy da sie to zrobic bez uzycia pluginu swift3dmax - exportowac animacje z 3dmaxa do flasha w jakis normalny sposob i zeby miec to wektorowo?
^
Odpowiedz z cytatem
rafparis




Od: 2005.07.15
Posty: 916
Skąd: Kraków

PostWysłany: 2009.03.07 10:10    Temat postu:

a próbowałeś importować twoją scenę z animacją do swifta?


Raphael Pudlowski, freelancer Kraków, reklama, webdesign, print, flash
^
Odpowiedz z cytatem
Reanimator
moderator



Od: 2003.06.05
Posty: 447
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 2009.03.07 12:03    Temat postu:

Z samego maxa raczej nie zadzialasz. Potrzebujesz odpowiedniego exportera.

Mozesz jeszcze sprobowac darmowego juz GMaxa
Do poprania na Turbosquidzie

Ew. FreeSpin3D
^
Odpowiedz z cytatem
mach




Od: 2008.04.25
Posty: 124
Skąd: BB

PostWysłany: 2009.03.07 20:27    Temat postu:

Super dzieki, rozumie ze w Gmaxie bedzie sie dalo wprowadzic animacje z maxa? Zciagnalem go z podanej strony wyzej, zainstalowalem, zarejestrowalem, ale wyskakuje mi przy uruchomieniu komunikat:
"Interactive 3D renderer initialization failed. Please check your device setting by using the -H command line option." Co to moze byc? Odisnstalowalem i zainstalowalem ponownie i znowu... czyzby brakowalo jakichs sterownikow? Mial ktos taki blad?
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | grafika 3d Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

86668629

Page generation time: 0.029s (PHP: 85% - SQL: 15%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off