PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

jak wymusic scrollbar w NS,Mozilli

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rmo




Od: 2003.06.06
Posty: 14
Skąd: Kraków

PostWysłany: 2003.12.01 16:09    Temat postu: jak wymusic scrollbar w NS,Mozilli

jak w temacie

w jaki sposob wymusic przy ramkach pojawianie sie scrollbara nawet tam gdzie strona go 'niepotrzebuje'.

<frame scrolling=yes ...> niedziala w ns ani w mozilli...
^
Odpowiedz z cytatem
Tarmas




Od: 2003.04.14
Posty: 464
Skąd: Somewhere over the rainbow...

PostWysłany: 2003.12.01 16:35    Temat postu:

moze scrolling="yes" (cudzyslowy) albo scrolling="1"... ale najprawdopodobnie sie nie da


Zaprowadź mnie do swojego przywódcy.
^
Odpowiedz z cytatem
zalew




Od: 2002.09.07
Posty: 375
Skąd: warszawa

PostWysłany: 2003.12.01 17:01    Temat postu:

css sie klania - overflow

nie uzywa sie juz wiekszosci atrybutow dla tagow html.. oprocz paru kwiatkow bez ktorych sie czasem cos sypnie to wszystko mozna cssem zalatwic, co tez od jakiegos czasu czynie i szczerze polecam/propaguje...



zalew :: jakubzalewski.info
^
Odpowiedz z cytatem
rmo




Od: 2003.06.06
Posty: 14
Skąd: Kraków

PostWysłany: 2003.12.04 21:23    Temat postu:

witam

uzylem w BODY overflow: scroll; i faktycznie wymusil scrollbary.
ale oprocz pionowego dodal takze poziomy.
jak sie go pozbyc zostawiajac tylko ten pionowy?
^
Odpowiedz z cytatem
Radko




Od: 2002.08.29
Posty: 836
Skąd: Sztokholm

PostWysłany: 2003.12.04 21:35    Temat postu:

<style type="text/css">
body {overflow-x : hidden;}
</style>
^
Odpowiedz z cytatem
rmo




Od: 2003.06.06
Posty: 14
Skąd: Kraków

PostWysłany: 2003.12.05 0:14    Temat postu:

niestety to dziala tylko pod IE.
^
Odpowiedz z cytatem
zalew




Od: 2002.09.07
Posty: 375
Skąd: warszawa

PostWysłany: 2003.12.05 0:29    Temat postu:

daj overflow: auto i tresc zamknij w diva o tkaiej szerokosci by sie poziomy nie pojawial


zalew :: jakubzalewski.info
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

87749001

Page generation time: 0.0318s (PHP: 82% - SQL: 18%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off