|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agapart
Od: 2007.11.08 Posty: 14 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 2012.06.13 22:08 Temat postu: marquee, txt, xml - jak? |
|
|
Witam wszystkich
Posiadam stronę w html z 10 podstronami. U góry każdej podstrony przewija się hasło z obecnymi promocjami, za pomocą funkcji "marquee".
Kod: |
<marquee direction="left" behavior=scroll width=600 scrollamount="2" scrolldelay="1" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()">
<p class="custom"><strong>spis aktualnych promocji</strong></p>
</marquee> |
Gdy zmienia się promocja muszę niestety zmieniać tekst na każdej podstronie osobno ;/ W jaki sposób zrobić, żeby zmieniając tekst w jednym miejscu, zmieniał się on na wszystkich podstronach? Myślałam, żeby w każdej podstronie po prostu zczytywało tekst z jakiegoś jednego pliku txt lub xml. Nawet próbowałam coś pokombinować z iframe, ale coś mi nie wyszło... ;/ Jakieś propozycje lub pomysły?
Pozdrawiam
Aga |
|
^ |
|
|
Planet

Od: 2008.07.18 Posty: 410 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2012.06.13 22:35 Temat postu: |
|
|
Marquee. Seriously!? No, wait, seriously!?
Do poczytania/poszukania na superłatwy superpoczątek:
1. PHP include
2. jQuery scroll |
|
^ |
|
|
agapart
Od: 2007.11.08 Posty: 14 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 2012.06.14 14:08 Temat postu: |
|
|
Dzięki ;)
Wykorzystałam na początek php include. Z js to bym się jeszcze bardziej zakręciła...
Pozdr! |
|
^ |
|
|
|
|