PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

Wysrodkowanie strony

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mach




Od: 2008.04.25
Posty: 124
Skąd: BB

PostWysłany: 2011.06.17 10:59    Temat postu: Wysrodkowanie strony

Nie wiem dlaczego, ale wyśrodkowałem stronę css'em, chodzi o tło jpg i na tym plik swf. Działa poprawnie poza internet explorerem 8 na xp'ku.
Zrobiłem to w następujący sposób:

Kod:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>start</title>

<style>
body { background: #000 url('tlo1.jpg') no-repeat top center; }
#content {  width: 1100px; margin: 0 auto;}   
#content #flash_box {  position: relative; z-index:1; }    
</style>

</head>

<body bgcolor="#000000">

<div id="content">
     <div id="flash_box">

<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="1100" height="833" id="start" align="top">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="start.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="start.swf" quality="high" wmode="transparent" bgcolor="#000000" width="1100" height="833" name="start" align="top" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>

</div><!-- end flash_box -->
  </div> <!-- end content -->

</body>
</html>


Co tu jest nie tak??
^
Odpowiedz z cytatem
Burger




Od: 2007.11.16
Posty: 96

PostWysłany: 2011.06.17 15:41    Temat postu:

A Doctype? Wówczas zadziała.


folio
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

82617850

Page generation time: 0.0258s (PHP: 85% - SQL: 15%) - SQL queries: 15 - GZIP enabled - Debug off