PROGRESO | WEBESTEEM | ART&DESIGN MAGAZINE 
Forum webesteem Strona Główna webesteem:forum

   Regulamin | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Ostatnie tematy | RSS | Rejestracja | Profil | Skrzynka | Zaloguj

div 100% ucięty po przewinięciu.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.11.16 19:14    Temat postu: div 100% ucięty po przewinięciu.

też mam problem z divem ale inny, może to banał, ale nie wiem co się dzieje,
mam diva na 100% height, niestety jak kontent jest większy od okna,
div wyświetla się na widocznej części strony, jak przewinę na dole jest biały pasek. ?



^
Odpowiedz z cytatem
nappy




Od: 2006.08.27
Posty: 483

PostWysłany: 2010.11.16 19:19    Temat postu:

Poka koda. Pewnie overflowy jakieś czy inne paskudztwo.
^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.11.16 19:46    Temat postu:

dokładnie tego wrzucić nie mogę ale testowy tak, też nie jest ok.

Kod:
<html>
   <head>   
      
      <title>
         testowy
      </title>
   
   <style type="text/css">      
      body, html{
         margin: 0;
         padding: 0;      
         
      }
      div.a_c{
      
         position:relative;
         height:300px;
         width:300px;
         background-color:000000;
      }         
      #bigBg{   
      
         width: 600px;
         height: 100%;
         background-color: FF6600;         
      }         
   </style>
   
   </head>
   
   <body>
         <div id="bigBg">            
            <div class="a_c"></div>
            <div class="a_c"></div>
            <div class="a_c"></div>
         </div>
         
   </body>

</html>



^
Odpowiedz z cytatem
nappy




Od: 2006.08.27
Posty: 483

PostWysłany: 2010.11.16 20:11    Temat postu:

Nie musisz w ogóle ustawiać 'height' dla '#bigBg'. Ustawienie 100% wysokości nie znaczy, że zawsze będzie równe 100% okna. Kiedy pojawia się scrollbar to znaczy, że wysokość jest większa niż 100% okna.

Wywal 'height' albo jeśli chcesz mieć zawsze do dołu strony to ustaw: min-height: 100%;

sprawdziłem, działa.
^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.11.16 20:30    Temat postu:

dzięki. Szkoda że nie jest to logiczne.


^
Odpowiedz z cytatem
nappy




Od: 2006.08.27
Posty: 483

PostWysłany: 2010.11.16 20:38    Temat postu:

Wiesz, zależy. Jeśli nie zadeklarujesz height; to przyjmie wartość height: auto;

Teraz jest bardziej logiczne ;P
^
Odpowiedz z cytatem
huh
weteran



Od: 2006.07.04
Posty: 2324
Skąd: Krakoff

PostWysłany: 2010.11.17 1:17    Temat postu:

właściwie to zależy 100% czego :)
zabawne jest to że 100% dodałem na samym końcu przed poglądem ..
tak na wszelki wypadek.

za dużo actionscriptu :)
^
Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum webesteem Strona Główna | html i javascript Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

FAQ


serwery wirtualne, tanie domeny

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

91116502

Page generation time: 0.0198s (PHP: 76% - SQL: 24%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug off