|
 |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
grip

Od: 2004.06.06 Posty: 220 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2010.07.28 14:35 Temat postu: |
|
|
| Kod: |
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
<head>
<title>SWFObject dynamic embed - step 3</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script>
<script type="text/javascript">
swfobject.embedSWF("myContent.swf", "myContent", "300", "120", "9.0.0");
</script>
</head>
<body>
<div id="myContent">
<p>Alternative content</p>
</div>
</body>
</html> |
Ten kod zupełnie nie przypomina tego co zrobiłeś Ty :>. Tu nie ma żadnych tagów embedujących swf'a (OBJECT, EMBED), które są u Ciebie. SWF Object dziła tak, że mówisz mu po prostu jakiego swf'a chcesz osadzić, na jakiej warstwie.
| <div id="myContent"> |
Warstwa ma id 'myContent', a tutaj:
| swfobject.embedSWF("myContent.swf", "myContent", "300", "120", "9.0.0"); |
Wywołujesz metodę, która osadza swf'a na tej warstwie.
m. |
|
| ^ |
|
|
mach
Od: 2008.04.25 Posty: 56 Skąd: BB
|
Wysłany: 2010.07.28 16:23 Temat postu: |
|
|
| Ja juz nic z tego nie rozumie. Uzylem kod z tej strony co dales. Zmienilem tylko nazwe swfa title i dolozylem tlo. A ten co dales wyzej owszem tez byl na tamtej stronie ale po zmianie nazwy swfa nie ma nic. Nie wczytuje! Ja juz nic z tego nie wiem. Tak trudno jest osadzic swfa zeby mi sie rozciagnol na cale okno przegladarki bez uzycia tabelek?? Nie znam sie na css, dopiero chce zaczac w tym poszperac i nie wiem jak to zrobic poprawnie. Jakbys mi to wpisal poprawnie bylbym wdzieczny. |
|
| ^ |
|
|
grip

Od: 2004.06.06 Posty: 220 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2010.07.28 16:33 Temat postu: |
|
|
A umieściłeś skrypt swfobject.js tam gdzie trzeba?
| <script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script> |
Prościej się już nie da :). Na swojej stronie (gdzie mam flasha 100% na 100%) używam:
<head>
var flashvars = {};
var params = {};
var attributes = {};
swfobject.embedSWF("main.swf", "site", "100%", "100%", "9.0.0", "expressInstall.swf", flashvars, params, attributes);
</script>
</head>
<body>
<div id="site"></div>
</body> |
Tu nie ma żadnego CSS, nic co trzeba by rozumieć. Wszak JS praktycznie nie znam, ale w wypadku implementacji czyjegoś kodu jego znajomość nie jest do niczego potrzebna.
m. |
|
| ^ |
|
|
mach
Od: 2008.04.25 Posty: 56 Skąd: BB
|
Wysłany: 2010.07.28 16:57 Temat postu: |
|
|
No i super to by bylo to! Osadzilem w body swfa i dziala ale jest problem z przezroczystoscia dalem transparent ale nie dziala, jak te przezroczystosc ustawic?
var params = {wmode:"transparent"};
|
No i w jaki sposob teraz ustawie tlo z tym zielonym paskiem aby na kazdym monitorze loga firm byly rowno na nim, bo to jest ten plik tlo.png, zeby zawsze ten pasek byl od lewej do prawej na calosci, da sie to zrobic ta droga? Wiadomo ze bede musial go obciac, ale wowczas swf sie skaluje wzgledem przegladarki, hmmm... to jakos inaczej bede musial zrobic chyba...
caly kod:
<head>
var flashvars = {};
var params = {wmode:"transparent"};
var attributes = {};
swfobject.embedSWF("index.swf", "site", "100%", "100%", "9.0.0", "expressInstall.swf", flashvars, params, attributes);
</script>
</head>
<body style="background: #949494 url(tlo.png) repeat-x top center;">
<div id="site"></div>
<object id="myId" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="100%" height="100%">
<param name="movie" value="index.swf" />
<object type="application/x-shockwave-flash" data="index.swf" width="100%" height="100%">
</object>
</object>
</body>
|
|
|
| ^ |
|
|
|
|